Chiptuning

De kostprijs verschijnt nadat u uw wagen hierboven selecteert.

Wij hebben ook interessante combi-tarieven. bvb chiptuning + snelheidsbegrenzer aanpassen euro 5: kostprijs 350 euro btw incl.

(deze prijs is niet bindend en voor veel voorkomende dieselwagens. Voor een correcte offerte vragen wij u om ons contactformulier in te vullen)

Wat is chiptuning?


Met chiptuning wordt de motor van je auto opnieuw afgesteld. Dit wordt bereikt door het aanpassen van de software in het motormanagement. Een verbrandingsmotor is afhankelijk van 3 factoren, lucht, brandstof en ontsteking. Wij zorgen voor de ideale verhoudingen. Optimale luchtvulling, optimale vulling, verneveling van brandstof en bij benzine motoren een optimaal ontstekingsmoment. Daarnaast zijn veel motoren onnodig elektronisch begrensd. Wij laten jouw motor weer vrij. Een geoptimaliseerde afstelling laat je auto beter presteren.

OBD chiptuning


Dit is de meest gekende vorm van chiptuning. Obd staat voor ‘on-board-diagnose’ wat betekent dat de ecu kan worden gelezen en geschreven via de obd-aansluiting in het voertuig. Dit is de gemakkelijkste manier, maar helaas niet voor alle voertuigen beschikbaar.

Chiptuning in bootmode


Recentere ecu’s zijn voorzien van nieuwe types infineon processoren (euro5 vanaf +/-2008). Hier wordt vaak door de constructeur een softwareversie met tuningprotectie opgezet. Obdtuning is dan onmogelijk. Door in bootmode de processor te herprogrammeren wordt deze tuningbeveiliging handig omzeild. Laat deze vorm van tunen niet over aan iemand zonder grondige kennis van electronica. Een ecu vervangen kost al gauw enkele honderden euro’s. Hs–tronic beschikt over de nodige kennis en tools om deze techniek zonder risico uit te voeren.

Bdm chiptuning


Ecu’s met motorala procesoren (meestal euro4 van rond ongeveer 2004–2007) zijn inwendig voorzien van een aansluiting die kan gebruikt voor het lezen en schrijven van de ecu. Deze vorm van chiptuning wordt enkel beheerst door de betere tuners. Het is een uiterst veilige manier van werken en kan handig zijn in het herstellen van geblokkerde ecu’s.

Chiptuning via vervangen eproms


Oudere voertuigen (voor +/- 2000) en vrachtwagens hebben niet overschrijfbare eproms (= geheugenchips) in de stuurdoos. Hier is het vervangen van die eproms de enige (goede) oplossing. De software wordt uitgelezen uit de eprom, gewijzigd en teruggeschreven in een nieuwe eprom.

Chiptuning via externe ECU


Via een plug- and play module kunnen wij bijna iedere wagen voorzien van een externe ECU. De chipmodule is eenvoudig te (de)monteren. Dankzij DTE’s allernieuwste generatie chipmodules met revolutionaire Multi-Kenveld technologie en hoogwaardige processoren wordt het mogelijk gemaakt om de motorprestaties succesvoller, intelligenter en betrouwbaarder te laten functioneren.

Indien u ook interesse hebt in verwijderen roetfilter / verwijderen Egr, vraag zeker ook eens naar onze superinteressante combi-tarieven.

jeep21
porsche-16
jeep-wrangler-12